T-paita painatus – miten tehdä tilaus

 

T-paita painatus aineiston ja painatuksen tilauksen voi lähettää vapaamuotoisesti myynti@tekstiilimedia.fi.

Kustannukset lasketaan jokaiselle painatukselle erikseen ja valmistamme yksilöllisen tarjouksen erikseen asiakkaalle. Tutustu tarkemmin silkkipaino ja brodeeraus palveluihimme, sekä valikoimaamme.

Laadukkaan t-paita painatuksen edellytyksenä on painokelpoinen aineisto. Tässä tarkempia ohjeita ja neuvoja aineiston lähettämiseen:

 

 

Logot ja fontit

 

Toivomme saavamme painettavan aineiston vektoroituina. Vektorikuvat soveltuvat hyvin painokäyttöön. Niistä saadaan toteutettua vaikka postimerkin tai 10×10 metrin kokoinen kuva.

Vektoroi myös kirjasimet ennen aineiston toimittamista, mikäli tekstien muunnos ei onnistu liitäthän fontit kuvatiedoston mukaan.

 

 

Aineiston laatu

 

Valokuvia ei yleensä ole mahdollista vektoroida ja silloin meille käyvät yleisimmät kuvaformaatit kuten JPG ja TIFF. Kuvan resoluution tarvitsee kuitenkin olla riittävän suuri (vähintään 300 dpi). Yleisesti ottaen internetistä löydettyjen kuvien resoluutio ei ole riittävän suuri painomateriaaliksi.

Paidat ja tekstiilit painatuksella ja brodeerauksella tekstiilipainosta.

Tekstiilit painatusta varten

 

T-paita painatusta ja muihin painatuksiin varten tarvittavat tekstiilit voidaan tilata Suomen tekstiilimedian kautta, ja joissakin tapauksissa asiakas voi itse toimittaa materiaalin painettavaksi. Tilausta tehdessä kannattaa ottaa huomioon:

Olkoon kyse t-paidasta, hupparista, piposta tai pyyhkeestä, tekstiili itse on tärkeä tekijä onnistuneessa tilauksessa. Tilausta tehdessä tulee ottaa huomioon millaiseen käyttöön tuotteet tulevat. Tuleeko tuotteet edustuskäyttöön, urheilu tai vapaa-ajan käyttöön?

Suomen tekstiilimedialla on laaja tekstiilivalikoima ja malleja löytyy sekä miehille että naisille ja eri ikäryhmille.

 

 

Painatuksen ja tekstiilin väri

 

Tekstiilin väriä valittaessa tulee harkita mitä värillä halutaan viestittää ja mihin tarkoitukseen painettavat tekstiilit tulevat käyttöön. Tekstiilin värillä on myös merkitystä tilauksen loppuhintaan.

Värien yksinkertaistaminen on usein tehokkain tapa vähentää tilauksen kustannuksia. Pääsääntöisesti mitä enemmän painovärejä painatuksessa käytetään, sitä suurempi painatuksen kappalemäärän tulisi olla ennen kuin silkkipaino olisi tuotannollisesti ja taloudellisesti tehokasta.

Molempien esimerkkikuvien painaminen on mahdollista. Ensimmäisessä kuvassa värejä käytetään enemmän, jolloin värikustannukset ovat suuremmat kuin jälkimmäisessä esimerkkikuvassa. Värejä yksinkertaistamalla saadaan painatuksen värikustannuksia alennettua ja tilauksen kokonaiskustannus edullisemmaksi.

 

Paidat ja tekstiilit painatuksella ja brodeerauksella tekstiilipainosta.

Paidat ja tekstiilit painatuksella ja brodeerauksella tekstiilipainosta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paita painatus – koko ja sijoitus

 

Sama paita painatus on mahdollista tehdä erikokoisille ja erimallisille vaatekappaleille, mutta joissakin tapauksissa on hyvä tehdä erikokoisia painatuksia.

Naisten- ja lastenpaidat ovat useasti pienempiä kuin miestenpaidat ja samankokoinen paita painatus erikokoisissa paidoissa ei välttämättä ole paras ja näyttävin ratkaisu. Erikokoisten painatuksien tekemistä varten joudutaan valmistamaan erikokoiset painofilmit, joka tarkoittaa kustannuksien nousua.

Paita painatus voidaan tehdä melkein mihin tahansa eri kohtaan vaatekappaletta, paitsi sauman tai vetoketjun päälle. Naistenpaidoissa kannattaa ottaa huomioon kaula-aukon muoto ja laajuus.

Paita painatus ja brodeeraus

Painatuksen painomäärä

 

Suurempien kappalemäärien tilaaminen on usein edullisempi vaihtoehto kappalemäärittäin. Tekstiiliin käyttötarkoitus on myös tässä tärkeä. Tuleeko tekstiili jälleenmyyntiä, urheilutapahtumaa vai ilmaisjakelua varten? Suuremmat tilausmäärät ovat kustannustehokkaampia ja lisätilaukset usein edullisempia.

Usein kysytyt kysymykset

 

 

Silkkipaino – mitä se on?

 

Silkkipaino eli seripaino tai tekstiilipainatus, on yksi maailman vanhimmista painomenetelmistä. Painomenetelmässä väri painetaan kehykseen pingotetun seulakankaan läpi painopinnalle. Väri siirtyy painopinnalle, joita kaavio ei peitä, ja haluttu kuvio saadaan tekstiiliin.

 

Silkkipaino on vielä nykypäivänäkin erittäin laajassa käytössä ja onkin suurimmissa painomäärissä kustannustehokkain menetelmä. Silkkipainon painojälki on erittäin tarkka, miellyttävän tuntuinen, pehmeä ja laadukas.

 

 

Kuinka kestävä silkkipainatus on ja kestääkö se pesua?

 

Silkkipainatus on pesunkestävä ja painatus kestää yleensä koko tekstiilin eliniän. Mutta, auringonvalo ja jatkuva peseminen haalistavat silkkipainatusta ja tekstiiliä hieman.

 

 

Mitä on brodeeraus?

 

Brodeeraus eli konekirjonta tai tikkaus, on logon/tekstin/kuvion tekoa ompelukoneen avulle. Brodeeraus on suosittu erityisesti pipoissa, hatuissa, paidoissa ja merkeissä. Brodeeraus voi olla yrityksen tai yhdistyksen logo, nimi tai melkein mikä tahansa kuvio. Brodeerauksella voidaan erottua muista ja antaa tuotteelle ylellisyyttä antavan arvon. Brodeerauksen hinta määräytyy pääosin tikkien määrän mukaan. Tikkien määrä puolestaan on riippuvainen kuvan koon ja yksityiskohtien määrästä.

 

 

Kuinka hyvin brodeeraus kestää?

 

Brodeeraus on pesunkestävä eikä rajoita vaatteiden normaalia pesua tai käyttöä. Tikkaus kestää pitkäikäistä käyttöä, eikä värit suuremmin haalistu.

 

 

Mikä on toimitusaikataulunne?

 

Toimitusaika riippuu tilauksen kappalemäärästä ja tilauksen aikataulusta. Toimitusaika on noin 2 viikkoa tilauksesta. Tilaukset painetaan tilausjärjestyksessä, mutta useasti löydämme ratkaisun myös kiireisimpiin tilauksiin.

 

 

Minkä kokoisia paitanne ovat?

 

Paitakoot vaihtelevat tilattavan paidan merkistä ja mallista. Tarkat mitat ovat valmistajakohtaisia.

 

Suuntaa antava yleinen kokotaulukko:

 

* Tuotteen reunasta reunaan 2cm hihojen alapuolelta

** Olkapään korkeimmasta kohdasta tuotteen alareunaan

 

Haluan tekstin hihaan, taakse tai eteen, onnistuuko?

 

Kuvan tai tekstin painaminen muualle kuin perinteisille paikoille on hyvä tapa erottua joukosta ja ei ole yleensä ongelma! Nykypäivänä ja hihapainatukset ovat suosittuja ja tuovat lisäkerroksen syvyyttä paita kokonaisuuteen.

 

Hihalla on pienempi pinta-ala johon painatuksen voi tehdä, joka luo joitakin rajoituksia mitä kuvia tai tekstejä hihaan voidaan painattaa. Emme suosittele painamista sauman tai vetoketjun yli.

 

 

Onko valokuvista painaminen mahdollista?

 

Valokuvista painaminen on mahdollista, mutta kuvan pitää olla tarpeeksi hyvänlaatuinen. Kuvan resoluution tarvitsee olla riittävän suuri (72–400 dpi). Yleisesti ottaen internetistä löydettyjen kuvien resoluutio ei ole riittävän suuri painomateriaaliksi. Laadukkaan t-paita painatuksen edellytyksenä on painokelpoinen aineisto.

 

 

Onko mahdollistaa toimittaa omat tekstiilit painoon?

 

Tekstiilit voi tarvittaessa tilata Suomen tekstiilimedian kautta, tai asiakas voi itse toimittaa materiaalin painettavaksi.

 

 

Voinko tilata painatuksen useisiin eri paitaväreihin?

 

Saman painatuksen voi tilata useaan eri paitaväriin. 

 

 

Onnistuuko painatus muihin tuotteisiin kuin t-paitoihin ja huppareihin?

 

Totta kai! Vaikkakin t-paidat ovat meidän suosituin tuote, valikoimaamme kuuluvat mm. hupparit, pikeet, laukut, seurojen urheiluvaatteet, jne. Valikoimamme koostuu tekstiileistä ja design-tuotteista.

 

 

Haluaisimme tarjouspyynnön urheilujoukkueellemme/koululle/seuralle/ryhmälle.

 

Lähetä vapaamuotoinen tarjouspyyntö myynti@tekstiilimedia.fi. Kustannukset lasketaan jokaiselle painatukselle erikseen ja valmistamme yksilöllisen tarjouksen erikseen asiakkaalle.